Wie zijn wij?

 

 

We zijn beiden psychologen met een passie om ons psychologisch werk te verrijken met ecologische sensitiviteit. We hebben elkaar ontmoet in transitie-initiatieven en zijn op ons best in natuurlijke omgevingen. In ons werk en leven staan zowel reflectie, dialoog als lichamelijke natuurervaring centraal. We zien onszelf als creatieve ontwikkelaars die een meer relationeel, ecologisch wereldbeeld vertalen naar praktische denkkaders en methoden. We werken als integrale Ontwikkelingsgerichte coaches, trainers en facilitators van ontwikkeling. Wij steunen ecologische bewegingen, zoals ecodorpen, transitie-initiatieven, groene steden, permacultuur, enz. Wij leggen graag mee de fundamenten voor het vakgebied ecopsychologie.

 

Ann Sterckx (1973) behaalde een Master in Organisatiepsychologie en een Master-na-Master in Human Resources Management. Ze is ecopsychologe, gecertifieerd Ontwikkelingsgerichte coach, gecertifieerd facilitator van de Ontwikkelcirkel, gecertificeerd NLP-trainster, facilitator van Worldcafé’s en opstellingswerk. Ann werkte gedurende vijftien jaar als human resources manager in verschillende organisaties. Als ze heden in organisaties werkt, dan vindt ze haar passie in het domein van culturele verandering en ‘leven brengen in structuren’. Is ze werkzaam in een meer maatschappelijke context, dan leer je haar kennen als een ecopsychologe en natuurcoach. Dit bewandelt ze sinds 2010. in maart 2016 werd de opleiding Natuurcoaching geboren. In 2018 komt het handboek Natuurcoaching uit.

 

Rudy Vandamme (1958) is doctor in de sociale psychologie. Hij heeft Masters behaald in de psychologie, filosofie en antropologie. Hij is een master NLP-trainer en gecertifieerd bemiddelaar. Hij is eigenaar van het Ontwikkelingsinstituut (www.hetontwikkelingsinstituut.be) en het internationale Training Institute Coaching & Co (www.coachingforprofessionals.net). Zijn voornaamste talent is methodiek ontwerpen die professionals in hun communicatie kunnen gebruiken om zo op een meer holistische en integrale wijze te werken. Rudy heeft al heel wat boeken geschreven voor professionals (www.coachingbooks.net).