Workshop Basisvaardigheden Natuurcoaching

 

Situering

 

“Het herstellen van onze verbinding met ons natuurlijke zelf en de natuur in het algemeen, opent de weg naar een nieuw, gezonder en gelukkig leven.”

 

Velen onder ons voelen zich een beetje verloren in deze samenleving. 'Ik voel me vervreemd', 'ik voel me eenzaam', 'het is alsof ik naast mijn eigen schoenen loop', ‘waar is mijn authentieke zelf heen?’ zijn uitspraken die we heel vaak horen. Bij velen is de verbinding met de natuur zoek. Wij geloven ten stelligste dat de natuur ons veel raad en inspiratie kan geven in de beweging om terug bij onszelf te komen. Terug in ons eigen lichaam kunnen wonen, eigen beslissingen kunnen nemen, grenzen kunnen trekken, terwijl we ook het goede doen en zorg dragen voor onszelf, de ander, de samenleving en de aarde. Dit is waar vele mensen meer om meer naar verlangen.

 

Vele wetenschappelijke onderzoeken tonen het heilzame effect van de natuur aan in verschillende domeinen (fysiek, psychisch welzijn, medisch, relationeel, ...). Bovendien is de natuur een superbron van inspiratie.

 

Met deze workshop beogen we om een aantal basisvaardigheden van natuurcoaching aan te leren. Je kan deze toevoegen aan je dagelijks leven, of als coach, begeleider, leraar, wanneer je het werken in en met de natuur wenst te integreren in je activiteiten. Tezelfdertijd laat het je toe om je eigen relatie met de natuur te onderzoeken. Deze workshop is ook een voorbereiding alvorens ze de zomeropleiding Natuurcoaching aanvatten.

 

Opzet

De workshop bestaat uit drie opeenvolgende dagen en een terugkomdag. Het blok van 3 dagen vindt plaats in de Avalonhoeve, een charmante ecologische hoeve in Scheldewindeke, nabij een bos. De 4de (terugkom)dag kiezen we Gent. We werken met eigen cases en de nadruk ligt op inzichtelijk leren, ervaring, oefenen en kruisbestuiving.

 

Voor diegenen die deelnemen aan de Zomeropleiding is het aangewezen dat ze de nieuwe vaardigheden verder middels een oefengroep zich eigen maken alvorens de opleiding aanvat.

 

Doelgroep

Je wilt reeds een aantal basisvaardigheden aanleren om er zelf mee aan de slag te gaan, of te integreren in je huidige begeleidingsactiviteiten. Je voelt een diep verlangen om de natuur meer betekenis en een plek te geven in je leven. Je bent op zoek naar een warme, veilige manier om aan je ontwikkeling te werken en je verlangt ernaar om de natuur meer in jezelf tot leven te brengen. Deze workshop is een goede voorbereiding op de zomeropleiding wanneer je geen NLP- of coachopleiding en ervaring voorafgaandelijk hebt genoten.

 

Begeleider

Trainer : Ann Sterckx

 

Plaats, data, tijdstip

25/05-26/05-27/05/2018

Telkens van 09:30-17:00

Scheldewindeke

 

Terugkomdag: 16/06/2018

09:30-17:00

Gent

 

Prijs en inschrijven

De kostprijs van deze inspirerende 4-daagse workshop bedraagt 977,68 INCL. BTW., drank, versnaperingen en lunch.  

 

De opleiding is niet-residentieel. Wil je overnachten dan kunnen we een lijst geven van B&B's in de omgeving.

Bespaar tot 40 % via KMO-Portefeuille

Klik hier voor informatie over KMO-portefeuille. De opleiding komt in aanmerking voor KMO-Portefeuille. KMO's en zelfstandigen kunnen tot 40% korting krijgen op onze opleidingen. Opgepast! Enkel de eigenlijke opleidingskost kan worden gesubsidieerd. Cursusmateriaal, cateringkosten en de BTW worden niet gesubsidieerd.

 

Je inschrijving is pas definitief na betaling. Je plaats kan ingenomen worden door een andere deelnemer indien de betaling niet gebeurd is binnen de termijn aangegeven op de factuur. 

We werken niet met gespreide betalingen.