Testimonials

 

  • ‘Intense ervaring om terug bij jezelf te komen in verbinding met de natuur’ (Heidi Lenaerts)

 

  • 'Door een zacht activistische aanpak met sterk onderbouwde kaders (Koraalwaaier en Vorkmodel) ben ik geprikkeld in al mijn zintuigen tot op mijn diepste kern. Ik ben ontwaakt en heb enorm veel goesting om de teruggevonden natuurlijke krachtbronnen in te zetten om verder werk te maken van mijn passie.’ (Hilde Moerenhout)

 

  • ‘Mijn natuurlijke zelf op een rustige manier teruggevonden/herontdekt. Energie, balans, verbinding ... zijn voor mij centrale thema’s waarnaar ik op zoek was. De Koraalwaaier en de link(en) met het Vorkmodel zijn heel mooi en natuurlijk verankerd in de opleiding. Er zat voor mij persoonlijk heel veel muziek en dynamiek in! Een echte aanrader!' (Tom Libbrecht)

 

 

  • 'De opleiding Natuurcoaching heeft me heel diep geroerd. Naast het project om natuurcoaching te integreren in mijn job... merk ik dat ze aanleiding geeft tot grote, duurzame veranderingen op verscheidene grote levensgebieden (relatie, wonen...), allen vanuit een ecologisch-holistisch wereldbeeld. Veranderingen die niet steeds eenvoudig zijn, maar wel een grote bron van energie vrijwaren.'(Griet Van Delsen).

 

 

  • 'Nooit gedacht dat ik tijdens de opleiding Natuurcoaching lessen zou krijgen van een ezel en een sprinkhaan! En ja, ik bedoel hiermee de dieren - niet de trainer of mijn medecursisten. Hoewel ik van hen ook veel geleerd heb natuurlijk. ;-) Ik heb geen speciale band met ezels en ik ben niet eens zo dol op sprinkhanen. Maar wat zij me brachten tijdens de opleiding was bijzonder waardevol. Een persoonlijke demo van Moeder Aarde, zeg maar. En ik ben niet de enige die zoiets heeft mogen ervaren tijdens deze opleiding! Het waren 9 boeiende dagen - een beetje overweldigend soms - en ik had ze niet willen missen. Als ik eraan terugdenk, wordt mijn hart vanbinnen net zo warm als het kampvuur waarrond we elke avond zaten. De opleiding Natuurcoaching is voor mij geen startpunt en geen eindpunt, maar een onmisbaar hoofdstuk in mijn levensverhaal.' (Gudrun Blieck, www.wildbloei.be)

 

  • Ik ben in de opleiding Natuurcoaching  gestapt met de verwachting rond het leren omgaan met het methodisch kader van de Koraalwaaier en om geïnspireerd te worden rond hoe het zich meer verbinden met de natuur een tegenmacht kan vormen in de huidige samenleving. Aan deze verwachting is zeker en vast tegemoet gekomen maar nog veel meer:
    Deze opleiding heeft voor mij een transformatieproces op gang gebracht die mij helpt om de kracht en het helend vermogen van de natuur vanuit gedrevenheid, bewuster te gaan in zetten in mijn coachings- en begeleidingswerk. De opleiding doet mij beter voeling krijgen met wat ik op termijn wil doen, m.n. mij richten op de ‘Behoeders van de Aarde’ en daarin de rol van voorganger op te nemen, mij te richten op ‘educare’ : het mensen voorwaarts leiden. Dit is tot stand gekomen door de vaardigheden van Ann Sterckx als procesbegeleider. Ann biedt een gedragen afwisseling tussen het aanreiken van een theoretisch kader, voldoende tijd voor refleksie- en integratiemomenten, en bovenal door een uitgebalanceerd spel van volgen en leiden, serieux en vrolijkheid met daarbij vele mooie belevingsmomenten in de natuur waarin ik heel duidelijk de meerwaarde van een goede natuurcoach heb mogen ervaren. Dit laatste heeft er voor gezorgd dat de diepere levensstroom die in mij aanwezig is opnieuw bewust op de voorgrond is gekomen als begeleidingsvaardigheid. Dit nodigt mij uit om daar verder mee aan de slag te gaan en dit te gaan omzetten in een eigen methodisch handelen. Hier ben ik heel blij mee. Het doet mij als het ware opnieuw sprankelen binnenin. Met het Vorkmodel (van Rudy Vandamme) als instrument ga ik daar in de komende weken/maanden/jaren verder mee aan de slag. Dit alles samen met een gesmaakte veganistische keuken en een gedragen thuis- en familieomgeving maakt deze opleiding voor mij een belangrijk IJKPUNT waar ik nog vaak op terug zal kijken ter inspiratie. (Marianne Depestel, http://www.equimare.org/)

 

 

  • 'Ik heb voor deze opleiding gekozen omdat deze mij een mooie combinatie bood tussen het theoretisch kader, de modellen, de achterliggende filosofie van natuurcoaching en het werken in de natuur met de ontwikkeling van mijn vaardigheden. Ik heb al deze elementen teruggevonden in de zomer- 9 daagse opleiding Natuurcoaching van Ann Sterckx. Oefeningen worden mooi afgewisseld met het theoretisch kader. Er wordt voldoende tijd gegeven om over het aangeleerde te reflecteren en te bespreken met de collega cursisten. Ik heb veel geleerd en dit kunnen oefenen tijdens onze uitstappen in de prachtige natuur van Noord-Frankrijk. Het ritme en de manier waarop inhouden werden aangebracht heb ik als zeer prettig ervaren. Ik heb voor mezelf grenzen verlegd.  De combinatie met het heerlijke veganistisch eten en het samen kamperen op grasveld bij het Boshuis maakten voor mij het plaatje compleet en hebben deze opleiding tot een prachtige ervaring gemaakt. Ben je geïnteresseerd in het beleven van Natuurcoaching en het versterken van je theoretisch kader, dan is deze opleiding een aanrader. Ann begeleidt deze opleiding vanuit haar authentieke zelf, met veel liefde voor ons, de cursisten, en veel liefde en respect voor onze moeder aarde. Neen, ik ben nog geen levensstijlactivist! Alhoewel ik mij toch ook al een beetje een “messenger of earth” begin te voelen. (Peter Massy, https://2boots.be/)

 

 

  • 'Omdat ik meer en meer de behoefte aan natuur herkende – bij mezelf zowel als bij mijn klanten – heb ik me ingeschreven voor de opleiding Natuurcoaching. Tijdens het kennismakingsgesprek werd ik overtuigd: er zou worden gewerkt met een interessant en degelijk coachings-model. Andere opleidingen behandelen een serie rituelen in de natuur; deze opleiding vergroot je ervaring met de natuur, je creativiteit en brengt veel diepte aan. De combinatie van eigen ontwikkeling met de volledigheid van de Koraalwaaier hebben mijn verwachting van de opleiding overtroffen. Ann is een degelijke, humoristische en lieve trainer. Echt heel fijn. (Jolanda Herngreen).